Użytkownik
Na co zwracać uwagę przy wyborze odkurzacza? Jakie parametry są najważniejsze? Muszę kupić nowy odkurzacz i nie wiem na co sie zdecydować, workowy, bezworkowy, wodny czy może automatyczny? Chciałbym, żeby:
- był możliwie lekki, żeby sprzątanie nie męczyło tak bardzo,
- stosunkowo cichy,
- możliwie maksymalnie mocny,
- nie ukrywam, że wygląd też ma znaczenie
Możecie coś polecić?
Ja długi czas miałam wodny i jeśli chodzi o jakość sprzątania to byłam zachwycona. Jednak dużo czasu potem zajmowało jego czyszczenie i był dosyć ciężki i nieporęczny. Słyszałam , że teraz bardzo modne zrobiły się odkurzacze automatyczne, skądś ta moda się wzięła. Myślę, że są bardzo wygodne.
sama mam w domu standardowy workowy, ale teraz kupując zdecydowałabym się raczej na te robociki automatyczne. Nie znoszę odkurzać, więc skoro sprzęt sam może to zrobić za mnie to jestem jak najbardziej za. Zwłaszcza, że widziałam taki w akcji, pracują cicho, zadziwiająco dokładnie nawet na dywanach, są małe, wszędzie ich się schowa, a nie jak te standardowe co zajmują pół szafy.
Wertując fora często natrafiałam na te odkurzacze http://robojet.pl/ . Podobno są bardzo tanie jak na odkurzacze automatyczne i jakością nie różnią się od tych z wygórowaną ceną. Tu możesz sobie obejrzeć test takiego odkurzacza http://www.youtube.com/watch?v=fcq-THQs-Co
Ech, nadchodzą czasy gdy to roboty będą za nas pracę wykonywać, a nam tylko bębeny będą rosły, no cóż mówi się trudno, sam zamierzam sprawić taki odkurzacz, do swojego domu więc nie omieszkam się sprawdzić filmiku
Ryciu napisał:
Ech, nadchodzą czasy gdy to roboty będą za nas pracę wykonywać, ...
doookładnie I też nad takim robocikiem sprzątającym się zastanawiam ... Tym bardziej, że teraz cenowo są już bardziej dostepne i jest szersza oferta. Jakiś czas temu były tylko iRobot-y, ale z tego co teraz oglądalam w porównywarce okazje.info to inni już też takie robią - m.in. hoover, sencor ... Jeszcze tylko niech trochę ceny spadną i będę kupować